Kies een gerecht dat je lekker vindt

Ontdek alle soorten pannen met en zonder anti aanbaklaag

 

Roestvrijstalen braadpannen

De braadpan van gehard staal is licht en toch taai. Zonder iemand anders is gehard staal zeker geen bijzonder goede gids voor intensiteit, dus een paar schotels hebben een superieure intensiteitsgids, bijvoorbeeld aluminium dat is ingeklemd tussen twee lagen behandeld staal. Bijvoorbeeld de Carl Schmidt Pro-X 3 Pc Set Koekenpan Roestvrijstalen Kookgerei met Antiaanbaklaag, die eveneens een antiaanbaklaag heeft. Het is zwaarder dan een eenlaagse container, maar het bereidt het voedsel des te gelijkmatiger.

Carl Schmidt Pro-X set van 3 koekenpannen van roestvrij staal met antiaanbaklaag

Behandelde stalen schotels zijn niet-destructief, dus ze reageren niet met voedselvariëteiten en filteren erin. Ze kunnen zich hoe dan ook aan voedsel hechten als het zonder olie wordt gekookt. Ze zijn geweldig voor sauteren, sauteren, in de pan schroeien, smoren en zingen van vlees en koken in een fornuis.

Behandelde stalen braadpan worden bovendien op acceptatie bereid. Dit houdt in dat ze kunnen worden gebruikt op een acceptatiekoker, die aantrekkelijke energie gebruikt om de container eenvoudig op te warmen.

 

Gietijzeren Koekenpannen

Projectijzer wordt al in de zevende eeuw gebruikt voor kookgerei. Het is dik en zwaar en extreem flexibel. Het kan heel goed worden gebruikt voor het koken van eieren, het sauteren van kip, in de pan schroeien, lang koken, smoren en bakken.

Project ijzeren schotel warmt langzamer op dan stalen en aluminium containers, vooral wanneer deze extreem snel worden opgewarmd. Ze doorstaan ​​in ieder geval uitzonderlijk hoge temperaturen, passen zich de intensiteit gelijkmatig aan en houden deze langer vast. Project ijzeren braadpan kan zowel worden blootgesteld als afgedekt.

Blootgestelde gietijzeren braadpan is niet gecoat en daardoor geneigd tot roesten. Om dit te voorkomen, kunnen ze worden bereid met olie, die de poriën afsluit en contact met water verhindert. Na de voorbereiding hoeft de gietijzeren container na elk gebruik niet te worden gewassen met reinigingsmiddel en water. Veeg de container in wezen af ​​met een pot. Ervan uitgaande dat het gerecht extreem smerig is, heeft het de neiging om te worden gewassen, maar het moet opnieuw worden bereid.

Bedekte gietijzeren koekenpan zijn bedekt met een polijstlaag. Dit elimineert de noodzaak voor voorbereiding en maakt het eenvoudiger om ze te reinigen. Het zorgt er bovendien voor dat ijzer niet in het voedsel terechtkomt. Verguld gietijzer, hoe het ook zij, ontkomt er niet aan om even goed te blijven als geprepareerd onbedekt gietijzer. Het verdraagt ​​ook geen zangintensiteit en kan effectief chippen wanneer het valt.

 

Koolstofstalen braadpannen

De koolstofstalen schotel is slanker en lichter dan een gietijzeren bak. Ze warmen snel op, maar verliezen relatief snel warmte. Net als een gietijzeren schaal, kunnen ze ook worden bereid om ze niet-klevend te maken. Ze passen de intensiteit op een evenwichtige manier toe en zijn veilig voor vleeskuikens. Hun belangrijkste belemmering is dat ze de neiging hebben om effectief te roesten als ze niet echt op de juiste manier zijn gefocust.

Carl Schmidt Marburg Koekenpan Marmeren Antiaanbaklaag 20cm

Carl Schmidt Marburg Koekenpan Marmeren Antiaanbaklaag 20cm

 

Aluminium Koekenpannen

Aluminium is misschien wel het meest effectief toegankelijke reguliere onderdeel, dus een aluminium braadpan is heel redelijk. Het is een geweldige gids voor intensiteit en warmt sneller op dan gehard staal. In feite wordt aluminium in sommige gevallen geconsolideerd in een koekenpan van gehard staal om aan hun geleidbaarheid te werken.

Aluminium is lichtgewicht en toch solide en verdraait niet bij hoge intensiteit. Omdat ze zulke geweldige gidsen van intensiteit zijn, zijn aluminium braadpan perfect voor het aanbraden en sauteren van voedselvariëteiten. Het belangrijkste nadeel van aluminium is dat het reageert met oplosbare en zure voedselbronnen. Dit zorgt voor erosie en leidt tot afvoer van het metaal in het voedsel, wat een metaalachtige smaak krijgt.

 

Koperen Koekenpannen

Koper is een zender met een ongelooflijke intensiteit, dus het duurt niet lang voordat de koperen koekenpan opwarmt, maar ze verliezen even snel warmte. Dit zorgt ervoor dat voedsel niet intens wordt en vlam vat, zelfs nadat de bron van intensiteit is geëlimineerd. Ze zijn het specifieke omgekeerde van massief metaal. Ze zijn evenmin zo ongevoelig voor hoge temperaturen als massief metaal en behandeld staal. Alles boven de 450 graden is een nee.

Omdat ze de intensiteit sturen, zijn koperen schalen echt geweldig om te sauteren, lekkernijen, sauzen en kwetsbare voedselsoorten zoals vis en vis te maken.

Laatste woorden

Geroosterd voedsel smaakt perfect, maar het smaakt schrikbarend beter als het wordt gekookt met de juiste soort koekenpan. Ontwikkel je assortiment geleidelijk zodat je echt kunt beginnen met eten, klik hier om ons assortiment grillgerechten te bekijken!