Redenen om naar Schiermonnikoog te gaan

Redenen om naar Schiermonnikoog te gaan 

Zeekusten SCHIERMONNIKOOG

 

De mooie brede zeekusten in het Nationaal Park Schiermonnikoog behoren tot de meest uitgestrekte zee kusten van Europa. De ondiepten beginnen in de ondiepe kustlijn van de Noordzee en bewegen zich voortdurend richting Schiermonnikoog, om uiteindelijk samen te komen met het eiland, waardoor de zeekusten veel uitgestrekte worden. De zeekusten op Schiermonnikoog behoren al heel lang tot de 10 schoonste zeekusten van Nederland.

 

Het “Groene Strand”

 

In de afgelopen twintig jaar hebben zich talloze kleine richels gevormd op het Noordzeestrand. Deze beginnen geleidelijk te worden bedekt met opgaande planten, bijvoorbeeld helmgras, oceaan melkkruid en biestarwegras. Een deel van deze heuvels is zelfs begonnen met het ontwikkelen van oceaan duindoorns, wat erop wijst dat deze richels nu zelden worden overspoeld door oceaanwater.

 

Op zandige plekken in de ruggen ontwikkelen zich andere uitstekende planten, bijvoorbeeld zeeraket en oceaan doorns. De zeeraket plant bloeit halverwege het jaar. De witte en paarse bloesems geven een smaakvol aroma af. Inderdaad, zelfs orchideeën zijn sinds kort te zien in de heuvels aan de oceaan.

 

de balg

 

Een wandeling naar het meest oostelijke punt van de eilanden, ook wel “De Balg” genoemd, is een verbazingwekkende ontmoeting. De excursie naar dit prachtige stuk zand van het eiland wordt tegenwoordig een aanzienlijk langer uitje omdat het eiland normaal groeit aan de oostkant. Nu is het eiland bijna 2 kilometer breed.

 

De Balg is een van de meest jeugdige natuurgebieden van Nederland. Er kunnen zich hier maar een paar planten-diersoorten ontwikkelen, vanwege de wilde componenten van de natuur, zoals wervelwinden, en het feit dat de regio in stomme klimaten volledig overstroomd. De oceaan laat veel noodzakelijke en ongewenste schatten in de steek; dit is de verklaring dat de Balg de beste plek is om naar schelpen te zoeken. De Balg is bovendien een fenomenale plek om zeehonden op te sporen!

 

Opdrachten

 

De oceaanzijde is de beste plek om Nationaal Park Schiermonnikoog op een functionerende manier te ontmoeten. Afhankelijk van de kracht en het verloop van de wind langs de kustlijn, kunnen veel fortuinen worden gezien als schelpen, kelp en zelfs zeesterren.

 

In de ondiepe stukken van de kust geeft de Noordzee fenomenale zwem deuren open. Tijdens het hoogseizoen wordt de oceaan tussen oceaanzijde schacht 6 en 7 (het oceaanzijde gebied voor Strandpaviljoen “De Marlijn”) gemonitord en kunnen individuen zwemmen onder de volle concentratie ogen van voorbereide strandwachten. De strandwachten kunnen op veilige tijden aansporen om te zwemmen afhankelijk van de getijden, windkracht en stromingen. Hun aanbeveling wordt weergegeven door verschillende gearceerde banners, ongeacht of het beschermd is om te zwemmen.

 

Bij een assortiment van doorgangen aan de oceaanzijde kunt u welzijns gegevens over zwemmen opsporen, evenals de do’s en don’ts op de kusten. Satisfy leest deze notificatie bladen zorgvuldig door voor uw eigen veiligheid. Het mededelingenbord kan u ook aanmoedigen waar u de nudisten oceaan kant kunt observeren. (Niet toegestaan ​​tussen paal 2 t/m 7 oceaanzijde)

 

De hoekkolommen langs de oceaanzijde beschermen het eiland tegen hoogwater tijdens springtij en winterstormen.

KIes voor: Vakantiehuis huren shciermonnikoog